Overzicht CES 2016; “an extreme tablet on wheels”

CES 2016; de Consumer Electronics Show is altijd een grote happening op het gebied van gadgets, tech, marketing maar dit jaar met name voor de ‘auto van de toekomst’. Zowel Volkswagen, BWM, Volvo als Faraday Future, de concurrent van Tesla, waren aanwezig en goed aanwezig.

Er werd her & der in de media al geroepen dat de nieuwste generatie auto’s, sommige zijn zelfrijdend, anderen zo goed als, vergelijkbaar zijn met ‘an extreme tablet on wheels’. Kortom; live streaming, entertainment, social media, alles ‘on board’ and ready to go.

Faraday Future

De spraakmaker is de ‘raceauto’ van Faraday Future; FFZERO1. Deze mega snelle racer haalt in 3 seconden de 100 kilometer, en haalt de 321 km/ph. De ‘auto’ kan modulair ingericht worden om deze naar wens te verkleinen of te vergroten.  Enkel het onderstel staat vast. De ontwerpers noemen dit ‘Variable Platform Architecture’.

Ook zou je een smartphone in het stuur kunnen integreren, om deze van afstand te bedienen. Een dingetje is echter dat de auto nog niet rijdt, laat staan zelf rijdt. Het is een conceptmodel wat gepresenteerd wordt, maar zo ingericht op de toekomst dat menigeen (en met name concullega Tesla) hier niet omheen kan. Het doel voor de consument kan dus zijn dat je de auto zo kan verbouwen dat je naar je werk racet met een prachtige raceauto en op date gaat met een mooie klassieker. Kortom; echt bedacht met oog op de toekomst.

De eigenaar van het bedrijf is de Chinese ondernemer Jia Yueting, die ook achter de Chinese concurrent van Netflix zit; LeTV. Wil jij deel uitmaken van het bedrijf wat deze te gekke uitvindingen realiseert? Klik dan hier.

So! Technology & trends

Wil je op de hoogte blijven van de laatste trends op het gebied van digitale marketing & tech? Blijf ons volgen of neem contact op voor de inhouse-program mogelijkheden van So-MC.

 

Protected by CleanTalk Anti-Spam