LinkedIn heeft Online Status geïntroduceerd; zo kun je als LinkedIn gebruiker snel met iemand contact leggen die tevens direct online is. Hier de drie meest gestelde vragen én antwoorden over deze nieuwe functionaliteit van LinkedIn.

1. Hoe werkt Online Status van LinkedIn?

Zodra je online bent op LinkedIn, en je je Online Status ‘aan’ hebt staan, zien jouw connecties in het Messenger (berichten) gedeelte dat je online bent. Handig om snel even contact te leggen met de kandidaat die je al langer wilde spreken of die ene prospect die moeilijk te bereiken is; nu weet je zeker dat diegene online is.

2. Hoe ziet Online Status er dan uit?

LinkedIn introduceert met Online Status, 2 opties.

2.1 Online status: actief & beschikbaar

Het groene rondje vertelt je dat de betreffende connectie online is. Dit is wellicht het goede moment om een conversatie te starten.

Online Status LInkedIN

 

2.2 Online status: beschikbaar op mobiel

Het witte rondje met groene stip zegt dat je connectie beschikbaar is via LinkedIn Mobile (Messenger). Zodra je een berichtje stuurt, krijgt diegene daar melding van.

Online Status LInkedIN

 

3. Waar kan je je Online Status instellen?

Privacy. Dat heb je ook met deze functionaliteit, je dient het enkel even zelf in te stellen. Je kan namelijk makkelijk instellen wie jij wilt dat jouw online status kan zien.

Je gaat naar jouw instellingen, kopje ‘Privacy’ en je scrolt door totdat je ‘Onlinestatus weergeven’ ziet. Naast het weergeven van jouw online status op mobiel, is hier de optie om bepaalde connecties jouw status niet in te laten zien. Zoals ‘Baas’. Het is maar een optie ;-).

Online Status LInkedIN

 

So. Meer weten over de zakelijke kansen voor jou op LinkedIn? So-MC geeft workshops, trainingen en sessies over het optimaal gebruiken van LinkedIn.

PS; meer zien over privé berichten sturen via LinkedIn? Kijk hier de video ‘Smarter Messaging’ van LinkedIn:

Protected by CleanTalk Anti-Spam