Wat is de Breeze Dating app?

Sinds Covid-19 zijn de gesprekken op Tinder met 25% gestegen. Online daten is populairder dan ooit. Maar waar de meeste datingapps zich focussen op het online chat gedeelte, gaat de nieuwkomer ‘Breeze‘ dat anders doen; hun missie is om mensen, via technologie, offline met elkaar in contact te brengen. Lees hier meer over het nieuwe initiatief van de ondernemende studenten aan de TU Delft die zojuist ook via Dragons Den nieuwe investeerders aan hun start up hebben mogen binden.

 

Daten via Breeze; ‘a match is a date’

Breeze Dating AppWaar gebruikers van datingapps en platforms soms urenlang swipen en chatten, gaat Breeze de gebruikers deze tijd omzetten naar een fysieke kennismaking. Zo luidt ook de slogan ‘a match is a date’. Middels een wandel-date, of later in het jaar wellicht weer een ‘drankjes-date’, kunnen potentiële geliefdes elkaar leren kennen.

De gebruikers krijgen twee mogelijke matches voorgesteld. Deze matches zijn een paar uur geldig; nadien komen er weer andere matches. Het is vooralsnog niet mogelijk om dit proces te versnellen; je dient dus ook ouderwets geduld te hebben voordat je weer iets mag ‘vinden’ van een ander.

 

 

 

 

 

 

Een datingapp zonder chats en robots 

De enthousiaste, leergierige studenten zetten hun kennis omtrent technologie, marketing en ondernemen dus in om het anders te doen dan de huidige ‘liefde’ aanbieders. Dit zie je ook terug aan diverse keuzes die ze op functioneel niveau gemaakt hebben, zo kunnen gebruikers niet chatten met elkaar enkel direct afspreken (mocht er een match zijn). Daarnaast zie je deze visie ook terug bij ‘contact’ waar menig bedrijf anno 2021 juist kiest voor een chatrobot in het ‘contact/messenger’ gedeelte, kiest Breeze ervoor om ook hier vragen te laten beantwoorden door echte mensen.

Contact BreezeBreeze Dating App hoe werkt het?

Wie gebruiken Breeze? 

Momenteel heeft Breeze, volgens eigen zeggen, circa 20.000 downloads en 6.000 maandelijkse actieve gebruikers; hiervan is 53% man en 47% vrouw. Er zijn zo een 3.500 dates ‘gerealiseerd’ en voor nu is Breeze actief in de grote steden van Nederland zoals Amsterdam, Eindhoven, Den Haag, Leiden, Delft, Rotterdam en Utrecht. Wil jij ook gebruik maken van Breeze? Een profiel aanmaken gaat snel en is gratis. Staat jouw stad er nog niet tussen? Meld je dan aan en Breeze houdt je meteen op de hoogte hoeveel ‘lucky ones’ zich nog dienen aan te melden alvorens de nieuwe digitale datinglocatie open gaat.

 

Krassen maar

Je kunt nog geen ‘date krassen’ (wel een leuk idee maar dat is een ander verhaal) maar je ziet wel de liefde voor techniek bij de app. Zo kunnen gebruikers leuke, nieuwe functionaliteiten gebruiken zoals het ‘krassen’ van het scherm. Ook dit is iets wat Breeze anders maakt dan de andere datingapps.

Breeze Dating AppPay per date

Het verdienmodel van Breeze; pay per date 

Pay per dateWaar ’traditionele’ swipe apps hun serverkosten terugverdienen met onder andere advertenties en het upgraden van gebruikers naar een ‘premium users’, doet Breeze ook dit gedeelte anders. Bij Breeze betaal je per date. Hoe werkt dit dan? Simpel. Je maakt een profiel aan en krijgt per zoveel uur, twee profielen voorgeschoteld. Mocht je een match hebben met één van deze twee gebruikers (we gaan voor het gemak er even vanuit dat je opzoek bent naar één date ;-)), dan kun je afspreken en betaal je een bedrag voor de date. Dit kan zijn;

  • Pay per walk ‘Walk & talk’
  • Pay per drink ‘Drinks at bar’
  • Pay per surprise ‘Surprise date’

De laatste twee zijn momenteel niet mogelijk i.v.m. Covid, echter voor een ‘Walk & Talk’ betalen beide gebruikers een eenmalig bedrag van €6. Voor €12 kun je dus een gezellig rondje in het bos wandelen en wellicht je soulmate ontmoeten. Hiermee is het tevens dus ook financieel aantrekkelijker om met dezelfde persoon te (blijven) daten in plaats van het daten met meerdere mensen, al is deze keuze natuurlijk geheel individueel.

 

Hoe ziet Breeze Dating eruit?

Breeze in breda

So! Samenvattend

Een nieuw digitaal initiatief is altijd een feestje, en vooral als het dan over een thema als ‘liefde en connecten’ mag gaan. Het is interessant hoe een groep gemotiveerde studenten/ondernemers in vrij korte tijd al relatief veel gebruikers hebben kunnen werven, een nieuw businessmodel en een investering via Dragon Den. So-MC wenst Breeze dan ook ontzettend veel succes met de uitbreiding!

 

 

 

 

Protected by CleanTalk Anti-Spam