Social Distance App op Omroep Zeeland

#FlattenTheCurve Het omlaag brengen van het aantal Covid19 pati├źnten is prioriteit, voor iedereen. Punt. Digitaal kunnen we ook al heel wat doen. Bijvoorbeeld door mensen te helpen met het houden van 1,5 meter afstand in deze tijden. Daarom de Social Distance App die automatisch meet hoever je van elkaar afstaat.

Waarom een Social Distance app? 

De visie achter een Social Distance app is simpel, willen we COVID-19 ‘bestrijden’ dienen we elkaar te beschermen. En juist door het inzetten en gebruik maken van digitale tools kunnen we elkaar (sneller) helpen. Deze app is bedacht vanwege de volgende redenen;

  1. Mensen zoeken elkaar graag op; dit doen we non-verbaal automatisch
  2. Sociale drempel; tegen de ├ę├ęn vraag je wellicht wat sneller om afstand te houden dan bij de andere persoon
  3. Meten; vraag 10 mensen wat 1,5 meter is en je krijgt 10 verschillende antwoorden

En dit is gelukkig heel menselijk. Maar om sommigen wat te helpen kunnen we het middels een App wel makkelijker maken. Het concept is dan ook heel simpel; mensen krijgen een notificatie wanneer ze ‘het goed doen’ en op afstand blijven. Kom je dichter in de buurt? Ook dan krijg je een notificatie.

Het concept is gefilmd door Omroep Zeeland, bekijk hier de video.

Anderhalve meter afstand economie 

In de tussentijd is er een concept op basis van het oorspronkelijke idee opgezet, speciaal voor zorginstellingen en bedrijven. Ook juist om te weten hoe het met medewerkers gaat en of zij hulp nodig hebben. Wil je hier vrijblijvend meer over weten, neem gerust contact op. Samen komen we verder.

So! Meer weten?

Wil jij meer weten over het inzetten van digitale tools tijdens COVID-19? Neem gerust vrijblijvend contact op, So-MC helpt je graag.

 

Protected by CleanTalk Anti-Spam