Hoe gebruik je WPBakery Page Builder in WordPress 5?

WordPress 5 is zojuist gelanceerd. Het belangrijkste van deze WordPress update is de nieuwe editor; de Gutenberg Editor. Deze nieuwe editor werkt met blokken waarin je je content kunt plaatsen en beheren.

Nu heb jij wellicht net jouw site gebouwd met de plugin WPBakery Page Builder. Het resultaat is dat WordPress dit dan omzet in haar eigen editor. De hamvraag is dus hoe je WPBakery Page Builder kunt blijven gebruik in WordPress 5, uitgaande dat dit je doel is.

Dus even een meer technisch berichtje op ons blog maar wel handig als jij gewoon door wilt gaan met het beheren van je eigen website.

{So How To} Hoe gebruik je WPBakery Page Builder in WordPress 5?

Het antwoord zit het in in de volgende stappen. Ga naar jouw WordPress website en log in. Ga naar WPBakery Page Builder aan de linkerkant van je menu en klik op Algemene Instellingen. Ga vervolgens naar het gedeelte ‘Disable Gutenberg Editor’ op de mainpage en vink deze aan.

Als je deze aanvinkt, zet je dus het gebruik van de Gutenberg Editor uit.

Hoe gebruik je WPBakery Page Builder in WordPress 5?

“Leuk, maar bij mij werkt het niet”

Heb je het geprobeerd maar zie je deze optie niet staan? Dan is de kans groot dat je met een oude licentie van WPBakery Page Builder werkt. Stel dat je nog een oude licentie hebt van WPBakery Page Builder dan dien je deze te vernieuwen. Dit kost je $45. Even je oude plugin de-installeren en verwijderen alvorens je de nieuwe upload. Je kunt het ook even navragen bij je webbouwer mocht je dat niet zelf zijn.

So! Wil je meer weten over welk Content Management Systeem bij jouw business past?

Ik geef je graag advies! Neem gerust contact op voor meer informatie.

 

 

Protected by CleanTalk Anti-Spam