Nieuwe Cursus Content Marketing is Live!

De cursus Content Marketing is live. We hebben de cursus eerst getest met acht enthousiaste deelnemers, middels een online groepscursus. Nu is de cursus ook verkrijgbaar als e-cursus; zo kun je beginnen en leren wanneer het jou uitkomt. Lees hier meer over de modules en mogelijkheden.

 

Hier zijn de modules die je kunt verwachten in de cursus Content Marketing:

 1. Welkom & opbouw van de cursus

In deze module geven we je een warm welkom en leggen we de opbouw van de cursus uit. Je krijgt een overzicht van wat je kunt verwachten en hoe je het meeste uit de cursus kunt halen.

 1. Introductie van Content Marketing

Deze module vormt de basis van contentmarketing. We bespreken de essentie van contentmarketing, waarom het belangrijk is en hoe het kan bijdragen aan het bereiken van je doelen.

 1. Analyses

In deze module leer je hoe je relevante analyses kunt uitvoeren om inzicht te krijgen in je doelgroep, trends en prestaties van je content. Dit helpt je bij het nemen van datagestuurde beslissingen.

 1. Visie

Een sterke visie is essentieel voor effectieve contentmarketing. We behandelen in deze module het belang van een duidelijke visie en hoe je deze kunt formuleren om je contentstrategie te sturen.

 1. Doelen

Doelen stellen is cruciaal voor het meten van succes in contentmarketing. We bespreken verschillende typen doelen en hoe je ze kunt formuleren om je contentmarketinginspanningen te ondersteunen.

 1. Doelgroepen

Het begrijpen van je doelgroep is van vitaal belang om relevante en boeiende content te creƫren. Deze module helpt je bij het identificeren en begrijpen van je doelgroep(en), zodat je gerichte content kunt ontwikkelen.

 1. De Contentmatrix

De Contentmatrix is een waardevol hulpmiddel om de juiste contenttypes te koppelen aan je doelgroep en doelen. We bespreken in deze module hoe je een effectieve Contentmatrix kunt opzetten en gebruiken.

 1. De ideale volger

In deze module leer je hoe je de ideale volger kunt definiƫren en begrijpen. Dit helpt je om content te creƫren die aansluit bij de behoeften, interesses en voorkeuren van je doelgroep.

 1. Content Marketing Strategieƫn

Hier behandelen we verschillende strategieƫn en benaderingen die je kunt toepassen in je contentmarketing. Van storytelling tot influencermarketing, we verkennen diverse strategieƫn om je content naar een hoger niveau te tillen.

 1. Content Markt Fit

Het vinden van de juiste match tussen je content en je doelmarkt is van cruciaal belang voor succesvolle contentmarketing. In deze module leer je hoe je een contentmarkt fit kunt bereiken, waarbij je content aansluit bij de behoeften, interesses en voorkeuren van je doelgroep. We behandelen strategieƫn om je content te onderzoeken, evalueren en aanpassen om ervoor te zorgen dat het resoneren met je doelmarkt.

 1. Channels

Effectieve distributie van je content is essentieel om je boodschap bij de juiste mensen te krijgen. We bespreken in deze module verschillende marketingkanalen en hoe je ze optimaal kunt benutten om je content te verspreiden.

 1. Content Marketing Communicatie

Communicatie speelt een cruciale rol in contentmarketing. We behandelen in deze module hoe je je boodschap effectief kunt overbrengen, storytelling kunt gebruiken en betrokkenheid kunt creƫren bij je doelgroep.

 1. Community Building

Het opbouwen van een betrokken community is van onschatbare waarde in contentmarketing. We bespreken strategieƫn om een community rondom je merk of content op te bouwen en te onderhouden.

 1. Content Automatiseren

In deze module leer je hoe je contentmarketingprocessen kunt automatiseren om efficiƫntie te vergroten en consistente resultaten te behalen. We bespreken tools en technieken om je workflow te stroomlijnen.

 1. Content Planning & Publicatie

Een goede planning en organisatie zijn essentieel voor succesvolle contentmarketing. We behandelen in deze module hoe je een contentkalender opzet, je content plant en op het juiste moment publiceert.

 1. Content Marketing Tools

Er zijn tal van handige tools beschikbaar om je contentmarketinginspanningen te ondersteunen. We bespreken in deze module verschillende tools en hulpmiddelen die je kunt gebruiken om je content te creƫren, beheren en analyseren.

 1. Organisatie

Een goed georganiseerde aanpak is essentieel om je contentmarketing op koers te houden. We bespreken in deze module hoe je je contentmarketingactiviteiten kunt structureren en organiseren voor maximale effectiviteit.

 1. Tot slot

In de laatste module ronden we de cursus af en bieden we een samenvatting van de belangrijkste punten. We moedigen je aan om je verworven kennis toe te passen en te blijven groeien als contentmarketeer.

 

Protected by CleanTalk Anti-Spam