Linkedin Stories

Story Marketing is niet meer weg te denken; korte, snelle content waarmee je heel snel iets leuks, interessants of creatiefs kunt delen. Snapchat heeft Stories als eerste gelanceerd, die functionaliteit werd zo populair dat ook Instagram er snel mee kwam (en vervolgens dus ook Facebook en WhatsApp).

YouTube volgde en ook LinkedIn had in november 2018 al aangekondigd om met deze relatief, nieuwe, vorm van contentsharing, te komen. En dan is het zover, LinkedIn heeft nu officieel haar Story functionaliteit gelanceerd. En helemaal up & running in Nederland! Lees hier meer over LinkedIn Stories en de allernieuwste trend: Company Logging. 

Hoe zien LinkedIn Stories eruit? 

LinkedIn heeft de functionaliteit gelanceerd net zoals we dat kennen vanuit Instagram, Snapchat en ook inmiddels van YouTube. Boven in je LinkedIn account zie je ‘uw verhaal’ (waar je dus jouw eigen, in dit geval, zakelijke moment via een Story kunt delen) en daarnaast zie de stories van jouw zakelijke connecties. Het design is hetzelfde als bij de andere social networks.

Stories LinkedIN

Bron Foto: LinkedIn van Pieter Cranenbroek (openbaar artikel)

De story zelf lijkt dezelfde afmetingen te hebben als de stories van de andere social netwerken (1080 x 1920). Of LinkedIn ook gaat werken met Hoogtepunten, een ‘online verzamelplaats’ per categorie van de stories (dus stel je hebt een bedrijf in auto’s, dan kun je een Hoogtepunt maken over de werkplaats, over de nieuwste modellen, over de medewerkers etc.), is vooralsnog onbekend. Dit zou wel een logische en vooral slimme zet zijn voor LinkedIn.

 

LinkedIn Stories

 

LinkedIn Stories nu in Nederland gelanceerd

LinkedIn kent in Nederland inmiddels 8 miljoen gebruikers. Dat is heel veel. LinkedIn Stories is in Nederland als één van de eerste landen uitgebracht. Het is een nieuwe, snelle manier om toch te blijven connecten met jouw klanten, medewerkers, collega’s, en stakeholders.  Omdat het ‘vluchtiger’ kan zijn dan het delen van een artikel kun je dit ook sneller adopteren in jouw marketing strategie (en uitvoering). Een story maken is nu eenmaal minder tijdrovend dan het schrijven van een artikel of het maken van een corporate video.

 

Company Logging; een nieuwe trend!

Door de komst van stories zie je dat mensen, zowel in een privé als zakelijke setting, steeds meer momenten van hun leven delen. Deze trend het ‘Life Logging’ zal middels, onder andere de komst van LinkedIn Stories, aangevuld worden met ‘Company Logging‘; we zullen steeds meer kijkjes in het (zakelijke) leven te zien krijgen van medewerkers, managers en CEO’s van een bedrijf. Deze trend biedt trouwens enorm veel kansen voor elk type bedrijf en organisatie; het meenemen van volgers in jouw bedrijf, het bedrijfsverhaal vertellen in korte momenten, creëert binding met de ontvangers.

 

Samenvattend

Story Marketing is zo ontzettend populair; je kunt snel weten wat er speelt zonder iemands posts te hoeven bekijken of te lezen. Deze snelle manier van online communiceren wordt dan nu ook op bijna elk Social Media platform aangeboden. Dat LinkedIn komt met Stories was dus ook een kwestie van tijd.

In de (online) maatschappij zie je tevens een nieuwe trend ontstaan; Company Logging. Steeds meer bedrijven delen op zeer frequente wijze content waarmee ze volgers meenemen in hun dagelijks leven. Het leuke van story marketing is dat de content ‘niet perfect’ hoeft te zijn. Het is belangrijker dat de volgers zich met jou kunnen identificeren dan dat het perfecte plaatje gepresenteerd wordt (dat is namelijk in het echte leven ook niet altijd zo, naar het schijnt ☺️). Kortom, LinkedIn Stories is een nieuw marketing- & communicatiekanaal voor bedrijven met ontzettend veel potentie.

 

So! Meer weten over LinkedIn Stories? 

Neem gerust vrijblijvend contact op met So-MC om meer te leren over LinkedIn Stories of volg een Workshop LinkedIn.

 

Protected by CleanTalk Anti-Spam