Kinderen maken kennis met de drone | So Tech!

Dat kinderen in de hedendaagse maatschappij opgroeien met digitalisering is niets nieuws. Kinderen kunnen zich geen leven zonder internet meer voorstellen. Ook op het basisonderwijs wordt in de nieuwsitems gesproken over technische innovaties die steeds vaker in onze maatschappij te zien zijn, zoals de Drones. Met die reden mocht So-MC kinderen in groep 7 iets vertellen over ‘de drone’, in de klas. Uiteraard met de ‘Parrot AR’ aan de zijde.

Kinderen & Drones

De digitale generatie stond te popelen om de drone van dichtbij te zien en waren met hun enthousiaste, creatieve gedrag in staat om zo 20 leuke toepassingen voor de drone te kunnen bedenken. Na het houden van een Mini-Quiz en een loterij waren er drie gelukkige kinderen die het onbemande vliegtuigje mochten besturen. De kinderen waren mega enthousiast en door hun ervaring met o.a. computerspelletjes, slaagde één meisje erin om zeer behendig om te gaan het stukje zwevende techniek. (wegens privacy redenen hebben/zullen wij deze video niet gedeeld/delen). Kortom, voor beide kanten erg leerzaam en leuk om te zien!

Tot slot… Wat betekent ‘Tech’ voor onze maatschappij?

Meer weten?

Meer weten over So Tech, technische toepassingen die impact (gaan) hebben op onze maatschappij en het bedrijfsleven? Neem gerust vrijblijvend contact op.

Protected by CleanTalk Anti-Spam