iPhoneography; de Instant Lab in Zeeland

iPhoneography. Een begrip dat velen, nog, niet kennen, echter al wel toepassen. Heel simpel gezegd; het maken van foto’s middels iPhones. De fotobewerkingsopties via de hedendaagse smartphones, in combinaties met een “DIY” (Do-it-Yourself”) app, zijn ongekend. IOS 7, de nieuwste versie besturingssysteem van Appel, voorziet al in diverse foto-bewerkingsopties die al snel de nieuwe ‘standaard’ zullen gaan worden.

Fotograaf anno 2014

De doelgroep “fotograaf anno 2014” is groot. Het hoeft niet meer zo complex te zijn om een goede foto te maken, bewerken en te delen. De apparaten worden steeds gebruiksvriendelijker, de fotobewerkingsprogramma’s toegankelijker, net als kennis om het te kunnen beheersen. Zo denkt Google Plus er ook over; gezien hun nieuwste functies op het gebied van Foto en Fotobewerking. De fotograaf anno 2014 kan iedereen zijn. En wat maakt een foto goed, aantrekkelijk of juist ontroerend? Dat is natuurlijk aan de gebruiker om daar een oordeel over te vellen.

Snelheid van tech

De ontwikkelingen in, en op het gebied van technologie gaan razendsnel. Functionaliteiten die eerst een type “Social Media Netwerk” kenmerkte, worden snel overgenomen. Zo begon Instagram met het toepassen van de, inmiddels zeer populaire, ‘Foto-filters’, Twitter volgde en nu zit deze functie standaard in IOS 7 (Apple’s besturingssysteem).

Ook op het gebied van hardware worden er steeds vernuftigere, handigere apparaten ontwikkeld die een bijdrage leveren aan het “DIY-proces” van zowel “de” consument. Een voorbeeld hiervan is de ‘Instant Lab’ van ‘The Impossible Project”. Hiermee kan men iPhone foto’s snel afdrukken op een Polaroid. Middels de Instant Lab, legt de gebruiker de iPhone op het apparaat en drukt de foto af. Zo heb je in een razendtempo jouw foto bij de hand!

Meer weten? 

Dit is echt een voorbeeld van iPhoneography. Meer weten? So-MC heeft de Instant Lab – offline- staan. Kom een keer langs bij So-MC en “DO IT YOURSELF”!

 

 

 

Protected by CleanTalk Anti-Spam