Nieuw van Instagram Stories; Instagram Meerdere opnamen

Het populaire social media netwerk van het Facebook Imperium, Instagram, heeft niet stil gezeten. Voor zowel Instagram Reels als voor Instagram Stories hebben ze nieuwe functionaliteiten gelanceerd, alles om de gebruikers te stimuleren in hun creativiteit. In dit artikel zoomen we in een vrij nieuwe optie in Instagram Stories; Instagram Meerdere opnamen.

Hoe werkt Instagram Meerdere opnamen? 

Middels Instagram Stories zie je sinds kort een nieuwe optie erbij staan; ‘Meerdere opnamen’. Middels deze optie kun je snel meerdere foto’s achter elkaar nemen. Instagram Meerdere opnamen werkt als volgt:

 1. Ga naar jouw Instagram Account
 2. Ga naar ‘Verhaal maken’
 3. Selecteer ‘Meerdere opnamen’
 4. Maak een foto door op de grote ronde button onderin je scherm te klikken
 5. Verschuif je camera naar het volgende object wat je wilt vastleggen en maak een foto
 6. Herhaal dit tot en met negen foto’s
 7. Bewerk de foto’s naar wens
 8. Klik op ‘Volgende’
 9. Publiceer jouw Instagram Stories
 10. Deel op Facebook Stories.

Deze functie van Instagram Stories laat je tot en met negen stories (foto’s in dit geval) achter elkaar maken. Je kunt ook minder dan negen foto’s maken, ook dan krijg je de optie ‘volgende’. Je kunt ook de stories publiceren zonder ze te bewerken, dat is uiteraard aan de gebruiker.

 

Instagram Photobooth Meerdere opnamen

 

Wat zijn de voordelen van Instagram Meerdere opnamen? 

De voordelen van deze nieuwe optie van Instagram zijn:

 • snel een ‘verhaal’ vertellen via stories; bijv. een evenement, een gebeurtenis of een leuke/interessante situatie;
 • tijd besparen; je maakt vrij snel negen stories achter elkaar die je (naar wens) kunt bewerken;
 • focus & efficiëntie; tijdens het maken van meerdere foto’s concentreer je op het maken van meerdere stories in één keer, hierdoor werk je efficiënt en gefocust.

Omdat het maken van stories nu nog eenvoudiger wordt, betekent dit ook dat er de komende tijd nog meer content gedeeld gaat worden (dat is sowieso de trend en zulke functies werken hieraan mee). Het gevolg hiervan voor organisaties en bedrijven is, is dat zij nog creatiever dienen te worden dan dat zij al waren; simpelweg om op te blijven vallen bij de doelgroep. Wil je hier advies bij? Neem gerust contact op voor de mogelijkheden.

 

Wat is het verschil met Instagram Photobooth en Instagram Meerdere opnamen?

Sommige gebruikers hebben de functie ‘Photobooth’, dit is ook een optie om meerdere stories in één keer te maken, enkel maakt Instagram nu voor jou de content. Met andere woorden; je selecteert een beginpunt, een eindpunt en met slechts één klik op de knop krijg je een meerdere foto’s achter elkaar, een ‘photobooth’. In de praktijk is het soms zo dat nieuwe functionaliteiten stapsgewijs worden uitgerold; dit kan ervoor zorgen dat sommige gebruikers de (nieuwste) functionaliteiten nog niet zien.

 

Sneller werken op het gebied van content marketing?

So-MC organiseert live events op het gebied van social media- & online marketing en tools; alles om jou sneller en slimmer te laten werken. Bekijk hier de live events en meld je direct aan.

 

So! Contact

Wil je meer uit Instagram Story Marketing halen? Of uit je gehele online Marketing? Bekijk hier de mogelijkheden van workshops op maat, So-MC live events of wil je advies op maat? Neem contact op voor een gratis intake met So-MC.

 

 

Protected by CleanTalk Anti-Spam