Hoe werkt Greenroom van Spotify en hoe verdien je Gems?

 

Wat is Greenroom van Spotify?

De ‘rise of the audio live apps’ is geboren dankzij Clubhouse. Clubhouse zette de Social Media wereld even op haar kop met de komst van een app gedreven door enkel het gebruiken van je ‘voice’. Waar 85% van de online communicatie visueel is, zet Clubhouse in op de audio en podcast trend. De move die Clubhouse maakte, schudde de andere tech-giganten direct wakker; binnen no time was Hotline van Facebook live en ook Spotify komt met een tegengeluid, dit in de vorm van Greenhouse.

Greenhouse is een standalone app maar wel duidelijk ‘branded by Spotify’. Slim, want Spotify zelf heeft maandelijks 356 miljoen actieve gebruikers. Qua functionaliteiten is Greenhouse eigenlijk wel een ‘rip off’ van Clubhouse desalniettemin heeft het wel opgelet op de fouten die Clubhouse heeft gemaakt omtrent o.a. privacy.

Lees hier meer en bekijk de video om meteen te zien hoe Greenroom werkt, hoe je een Room aanmaakt, vrienden toevoegt en hoe je Gems verdiend.

 

Wat is het onderscheidende van Greemroom ten opzichte van Clubhouse? 

Spotify heeft keurig zitten afwachten wat er mis ging bij de lancering van Clubhouse en heeft zaken meteen anders aangepakt. Denk hierbij aan;

 1. Privacy; gebruikers die een room hosten, zijn verplicht te melden dat de audio wordt opgenomen (of kunnen er voor kiezen om de audio niet op te laten nemen).
 2. Tekst chat; in de rooms is het mogelijk om te chatten middels tekst en gifjes.
 3. Content creators kunnen geld verdienen; middels de ‘Greenroom Creator Fund’ kunnen creators geld verdienen met hun content. Dit doen ze door actief live sessies te hosten. Hoeveel je kunt verdienen is onder andere afhankelijk van hoeveel luisteraars er zijn. Clubhouse heeft deze mogelijkheid ook, echter hebben zij deze later geïntroduceerd. Aanmelden voor de Greenroom Creator Fund kan hier. (Nu enkel nog mogelijk voor inwoners van de US).

 

Wat kun je met Greenroom?

Op Greenroom kun je als artiest, muzikant;

 • live muziek delen en spelen
 • je nieuwste song ‘releasen’
 • napraten na een (live) show
 • engagen met fans, volgers

Ben je geen muzikant maar wil je wel in contact komen met ‘like minded’ people? Ook dan kun je op Greenroom;

 • deelnemen aan een room/podcast (kies een onderwerp wat jou past)
 • luisteren, maar ook actief deelnemen door bijvoorbeeld vragen te stellen
 • je eigen room/podcast hosten.

Daarnaast zie je dat met de komst van de audio apps dat gebruikers ook de podcasts, rooms als achtergrond ‘muziek’ gebruiken.

 

Hoe werkt de app?

De app werkt op hoofdlijnen eigenlijk hetzelfde als Clubhouse. Een gebruiker maakt een account, kiest een room (of maakt er zelf één aan) en neemt deel aan een gesprek. Dit kan passief zijn (luisteren) of actief (praten, chatten). Zodra je in een Room zit, zie ook de afbeelding hieronder, kun je net als in Clubhouse vragen om deel te nemen. Bevalt een groep, onderwerp niet, ben je er ook zo weer uit door op ‘leave’ te drukken.

Hoe werkt Spotify Greenroom

Worden gesprekken opgenomen in Spotify’s Greenroom?

In Greenroom kan een beheerder, een initiatiefnemer van een Room of Podcast zelf kiezen of hij/zij alle conversaties wil opnemen. Zodra je kiest om dit te doen, krijg je automatisch een melding dat je verplicht bent om dit mede te delen aan de deelnemers in de betreffende Room en-/of Podcast.

 

Wat zijn Gems en hoe verdien je ze?

Gems zijn virtuele punten, rewards, die je verdient als content creator op Greenroom. Je ontvangt Gems zodra;

 • je een room/podcast host
 • iemand jou een Gem geeft

Stel dat je in een room zit en jij waardeert de bijdrage van een andere deelnemer; dan kun je diegene ter plekke een ‘Gem’ geven. Het aantal gems is terug te zien op iemands account.

 

Jouw Greenroom account

In je profiel kun je je naam, achternaam, gebruikersnaam kiezen en ook doorlinken naar je Twitter en YouTube kanaal. In je bio kun je tekst opnemen maar ook bijvoorbeeld verwijzen naar je Instagram account.

Greenroom profiel & gems

 

Short tutorial bekijken

Meer weten? Bekijk hier hoe Greenroom van Spotify werkt.

Timeframe
🎙00:00 My Groups
🎙00:02 Event toevoegen aan je agenda
🎙00:03 Mensen, groepen, artiesten zoeken
🎙00:11 Vrienden toevoegen aan een Room/Audio event
🎙00:13 Room / podcast aanmaken
🎙00:21 Greenroom audio opnemen
🎙00:24 Text- chat aan/uitzetten
🎙00:34 Je eerste Greenroom Gem is binnen 🎉
🎙00:37 Notifications & activiteiten
🎙00:38 Greenroom profiel aanpassen
🎙00:46 YouTube kanaal in je profiel toevoegen
🎙00:52 Je favoriete onderwerpen kiezen

 

So! Meer weten over de nieuwste Social Media Trends?

Neem contact op voor de mogelijkheden.

 

Protected by CleanTalk Anti-Spam