Hoe verwijder je een lijst in Mailchimp?

Mailchimp is een bekend emailmarketingprogramma wat de afgelopen jaren flink aan populariteit heeft gewonnen en dat is niet voor niets. Het is gebruiksvriendelijk, snel en je kunt er gericht klanten mee benaderen. Naast de email functie heeft Mailchimp afgelopen tijd flink uitgebreid. Zo kun je Mailchimp nu ook inzetten voor het creëren van een nieuwe website, marketing automation, online onderzoek en retargetting. Dat gezegd hebbende, zoomen we in dit artikel in op een basis functionaliteit van Mailchimp; het beheren en managen van contacten via de ‘audiences’. Het aanmaken van een audience, een lijst, is vrij simpel, echter het verwijderen van een lijst is een beetje weggestopt, vandaar deze ‘hoe verwijder je een lijst in Mailchimp’. Doe maar mee!

1. Log in in jouw Mailchimp account

Een beetje voor de hand liggend maar log in in jouw Mailchimp account.

2. Ga naar het ‘Audience Dashboard’

Het design en menu van Mailchimp is vrij recentelijk gewijzigd, mede vanwege de nieuwe functionaliteiten. Ga naar het tweede icoontje aan de linkerkant in het menu ‘Audiences’ en klik dan op ‘Audience Dashboard’.

Hoe verwijder je een lijst in Mailchimp?

3. Ga naar ‘Manage Audiences’

In jouw Audience Dashboard kun je al jouw lijsten beheren. Ga naar de linkerkant van je scherm en klik op ‘Manage Audience’.

Hoe verwijder je een lijst in Mailchimp?

4.  Ga naar ‘View Audiences’

In dit menu, komt de optie ‘View Audiences’, klik daarop.

Hoe verwijder je een lijst in Mailchimp?

5. Selecteer de lijst die je wilt verwijderen

Je komt nu in een scherm met al jouw lijsten (‘audiences’). Selecteer de lijst die jij wilt verwijderen door het hokje aan te vinken. Je kunt ook meerdere lijsten tegelijk selecteren. Zodra je één of meerdere lijsten hebt geselecteerd, komt de optie ‘DELETE’ tevoorschijn; klik daarop. Er komt een laatste scherm in beeld waarbij je nog handmatig DELETE dient in te typen, ter bevestiging. Zodra je dat gedaan hebt, ben je klaar en is jouw Mailchimp weer opgeschoond!

Hoe verwijder je een lijst in Mailchimp?

Meer zien van Mailchimp?

Wil jij meer zien wat Mailchimp te bieden heeft op het gebied van emailmarketing? Bekijk dan hier de Tutorial van So-MC. Heb je nog een vraag of interesse in de cursus mogelijkheden rondom Mailchimp? Neem dan contact op.

Protected by CleanTalk Anti-Spam