Google Analytics Universal versus Google Analytics 4; wat zijn de verschillen?

Google Analytics 4 (GA4) is de nieuwste versie van het Google Analytics-platform. Het gebruikt een nieuw datamodel en een andere benadering voor het volgen van gebruikersgedrag in vergelijking met de vorige versie, Universal Analytics. Binnenkort stappen we allemaal redelijk verplicht over naar Google Analytics 4, dus doe hier je voordeel mee.

Wat is belangrijk vanuit Google Analytics 4? 

Event-based tracking: GA4 gebruikt event-based tracking om gebruikersinteracties op jouw website of app vast te leggen. Dit betekent dat je in plaats van het bijhouden van paginaweergaven en andere vooraf gedefinieerde interacties, elke gewenste aangepaste interactie kunt bijhouden door gebeurtenissen te creëren.

Data streams: In GA4 kun je meerdere data streams maken om verschillende soorten gegevens bij te houden. Bijvoorbeeld, je zou een data stream kunnen hebben voor je website en een andere voor de mobiele app. Elke data stream kan zijn eigen set van gebeurtenissen en parameters hebben.

Verbeterde meting: GA4 heeft verschillende functies die de meetnauwkeurigheid verbeteren en meer inzichten bieden. Het kan bijvoorbeeld automatisch scroll diepte en uitgaande klikken bijhouden, en het kan ook betrokkenheidstijd meten in plaats van alleen paginaweergaven.

Machine learning en AI: GA4 gebruikt machine learning om meer inzichten te bieden in gebruikersgedrag. Het kan automatisch trends in alle gegevens identificeren en benadrukken, en het kan ook gebruikersgedrag voorspellen op basis van eerdere interacties.

Privacygericht: GA4 is ontworpen om meer privacyvriendelijk te zijn dan eerdere versies van Google Analytics. Het gebruikt een toestemmingsmodus om u te helpen voldoen aan gegevensprivacyregelgeving zoals GDPR, en het stelt jou als sitebeheerder, in staat om te bepalen hoe lang gegevens worden bewaard.

 

Tutorial Dashboards maken in Google Analytics 4

Bekijk hier de volledige tutorial en abonneer je op het So-MC kanaal.

 

So! Meer weten over Digitale Marketing?

Neem contact op voor de mogelijkheden.

 

Protected by CleanTalk Anti-Spam