Drie effectieve tips bij een Burn Out

Burn outs. Een fenomeen in onze hedendaagse maatschappij. Waar de meeste psychologen nog steggelen over de definitie van een burn out, weten de mensen die het hebben inmiddels dat het écht bestaat.

Eén op de veertien mensen heeft klachten omtrent werkstress, aldus Ben Tiggelaar. Burn out is de nummer één beroepsziekte en dat heeft grote gevolgen voor het bedrijfsleven maar ook, en juist, voor de mensen zelf en hun omgeving.

Heb jij ook het gevoel dat je het te druk hebt? Dat je leeft maar niet altijd bewust dingen meemaakt? Of wellicht wil je simpelweg meer energie?

Omdat So-MC zich niet enkel richt op het ontwikkelen van Online Marketing & Social Media Skills, maar ook juist aan het stukje SELF, delen wij graag drie tips bij een Burn Out. Deze tips komen van Caroline Kimmerle van Yoga Studio Citta. Caroline is een zeer ervaren yoga docente en gespecialiseerd in het welzijn van de mens, op zowel lichamelijk als geestelijk vlak.

Drie effectieve tips bij een Burn Out

1.Yin voeden

  • vroeg naar bed (22.00 uur) en vroeg weer op (6.00 uur),
  • geen of weinig alcohol koffie en zwarte thee
  • weinig prikkels van TV, computer, telefoon,…
  • veel groente eten. Yin groente kun je over het algemeen zeggen groeien onder de grond, aardappelen, rode bieten, wortelen. 

Elke dag met een korte meditatie beginnen en beëindigen.

2. De cirkel van invloed en betrokkenheid en de Anjali Mudra

De Anjali Mudra is de Mudra voor innerlijke rust,  bewustwording op wat werkelijk belangrijk is. Een Mudra dient men 3 keer per dag 5 minuten te beoefenen om er goede resultaten mee te bereiken. 

Voorkom een burn out

3. Energie/ kracht door inzicht

Aandacht voor je intentie. Het is niet alleen een gedachte vanuit de yoga dat hetgeen je aandacht geeft zich zal ontwikkelen, wij kennen dit uit vele andere theorieën en leefstijlen, ook wel bekend als ‘de negatieve spiraal’, ‘de vicieuze cirkel’, ‘de wet van de aantrekkingskracht’.

Aristoteles zei al: alles wat je aandacht geeft zal ontwikkelen.

Beoefen meditatie op de drie kernvragen: wie ben ik, wat wil ik, hoe kan ik dienen/ in het leven staan. Geef aandacht aan wat belangrijk is in je leven en laat los wat er niet toe doet, daar is energie. 

So!

Heb je een burn out, wil je een burn out voorkomen of gewoon lekker in je vel (blijven) zitten? Begin eens serieus met bovenstaande tips… pas ze toe. Ben je toe aan een coach op dit gebied? Caroline helpt je graag verder!

 

 

Protected by CleanTalk Anti-Spam