So App getest | Videochat Rounds

Samen praten over een programma, website, muziek of samen een spel spelen? Uiteraard kan dat. Lekker aan de eetkamertafel, gezellig op de bank of via Skype.

Maar ook daar is een uiteraard een digitale versie 3.0 op bedacht, het zogeheten “Rounds” is nu, vanaf vandaag, ook via de webbrowser Chrome beschikbaar. Met maar liefst 12 online vrienden kan je op elke willekeurige site “inloggen” op Rounds en kan je videochatten over de website (of over andere onderwerpen, dat mag uiteraard ook ;-)).

Hoe werkt Videochat Rounds via Chrome?

Rounds via Chrome is vandaag gelanceerd. Je maakt eerst een account aan via Rounds.com. Aanmelden kan via je bestaande Facebook, Twitter en of Google Plus account. Na het aanmelden ga je naar een site die je wilt delen (dit kan elke willekeurige website zijn), en nodig je je vrienden uit. Zodra zij geaccepteerd hebben kan je met hen live videochatten op de betreffende site. Het idee achter Rounds is dat je direct ervaringen deelt, met jouw vrienden op een webomgeving waar jij dat wilt, wanneer je dat wilt.

Rounds bevat andere functies dan Skype en Google’s Hangout. Het is leuk om te proberen, en Rounds is tevens onderscheidend qua beleving en design. De slogan is dan ook “turn any website into a live chatroom”. Tot nu toe is het nog niet heel populair in Nederland dus wellicht dat je eerst mensen dient uit te nodigen om het uit te proberen.

Apps

Rounds is ook gratis te downloaden voor apparaten met het IOS besturingssysteem en voor Android toestellen.

So! Trends

Wil je meer weten over Social Media Trends, Tech en de nieuwste ontwikkelingen? Het is voor bedrijven belangrijk om in te haken op trends en gebruik te maken van technologie om sneller en vooral slimmer te kunnen werken. Neem contact op met So-MC voor de mogelijkheden.

 

Protected by CleanTalk Anti-Spam