7 lifehacks als Mompreneur

Mompreneur. Misschien vind je het wel een heel stom woord. Of misschien voelen jij en je hormonen hier van alles bij. Los van al die emoties; je snapt waar dit over gaat. Hoe combineer je het ondernemerschap én moederschap op slimme wijze in jouw leven?

Weet je hoe productief je kunt zijn in een week?

Oké het vergt een iet-wat andere mindset. En een iet-wat flexibele geest. En een iet-wat creatieve oplossingsgerichte mentaliteit. Maar dan krijg je er ook wat voor terug. Als je het moederschap wilt combineren met je eigen bedrijf kun je ervoor kiezen om niet op traditionele uren te werken. Of een combinatie. Bijvoorbeeld twee dagen opvang en de overige dagen kun je ’s avonds werken of  ’s ochtends heel vroeg. En… ook in het weekend. Als je het een beetje slim en creatief inregelt, kun je dus flinke stappen maken buiten de traditionele werktijden om. Op de dagen dat je kinderen naar de opvang/oppas gaan, kun je klanten bellen, bezoeken en andere ‘offline’ ‘face to face’ zaken regelen.

Slapen = Groei

Als ze jong zijn, slapen de meeste kinderen nog erg veel. Als ze iets ouder zijn, strekken en rekken ze zich lekker uit maar zijn ze nog steeds veel met hun ogen dicht te vinden. Als ze weer iets ouder zijn gaan ze naar een regelmatig slaapje. Al die tijd dat je kinderen slapen, kun je natuurlijk gaan Netflixen maar je kunt ook gewoon gaan werken. Die kleine groeit als die slaapt en jij groeit ook. Zij het op zakelijk vlak, maar de tijd dat kinderen slapen, klein of groot, kun jij verder met de groei van je bedrijf.  

Het grote voordeel van het internettijdperk 

Het mooie in het internettijdperk is dat je overal ter wereld kunt werken wanneer het jou uitkomt. Oké dat laatste gaat wellicht niet meer 100% op maar toch leven wij nu in een supergoed tijdperk om te kunnen ondernemen. We zijn letterlijk mobiel en kunnen overal een Social Media Post bedenken, direct creëren en meteen publiceren. En dat alles met je smartphone. Dat is toch te gek? Dat is echt een van de redenen dat ik als Mompreneur blij wordt van het fenomeen internet. De vrijheid combineren met je zakelijke creativiteit; nu is de tijd om mompreneur te worden!

Daarnaast heeft het nog een paar grote voordelen om veel digitaal te werken (of je nu digitaal je werkt doet of met digitale kanalen werkt; het gaat in beide gevallen op). Zoals;

  • je kunt je fouten snel herstellen; vroeger toen er nog veel drukwerk was en je een foutje maakte was je de spreekwoordelijke Ome Sjaak. Nu is het nog steeds niet superleuk om een foutje te maken maar kun je jezelf razendsnel herstellen. Ga terug naar je Facebook, Instagram of LinkedIN post en edit! Van Sjaak naar klaar is Kees. Dat heeft moeders toch weer snel gefixt.
  • bereikbaarheid; digitaal kun je ook bereikbaar zijn maar reageren wanneer het jou uitkomt.
  • kansen; M-commerce, online & social media marketing blijven de komende jaren groeien. Ook al is het druk in de markt, de vraag uit het bedrijfsleven naar goede social media marketeers, online marketeers, digital marketingmanagers blijft stijgen!

Wat als.

Het mompreneurship gaat niet alleen maar over luiers en rozen. Er gebeuren ook wel eens dingen waar je minder hard van gaat lachen. Maar goed, elk probleem is op te lossen, zo ook de onderstaande. Lees maar even mee wat je te wachten staat als je voor het mompreneurship kiest….

Je baby gaat huilen als net die ene klant belt…. 

Natuurlijk dat gebeurt ook. Je hebt net die ene klant aan de lijn die je al een tijdje probeert te bereiken je kindje gaat huilen. En geen huiltje van ‘er is eigenlijk niets’ maar een huiltje van ‘ik heb je écht zo nodig nu’. Je hart breekt bijna in tweeën en je verstand en gevoel gaan een grote b*tch fight aan. Zakelijk of privé? Wat kies je? Als je je klant niet opneemt loop je wellicht iets moois mis, troost je je kindje niet komt je schuldgevoel om de hoek kijken.

Het antwoord hierop is… doe wat jij denkt dat het beste is. Ik kan hier geen antwoord voor jou op adviseren. Maar ik heb het zelf natuurlijk ook wel meegemaakt. Het hoort erbij.

Ken je plekjes 

Omdat ik mijn ondernemerschap met moederschap combineer heb ik altijd overal dingetjes liggen op, voor velen, niet standaard plaatsen. Zoals doosjes rozijnen in mijn zakelijke jas, luiers in het vakje van mijn auto, babydoekjes in mijn handtas (ook handig om je computer mee schoon te maken) en een speentje naast mijn carkit. Zo heb ik altijd op tactische plekken de must-haves voor mijn (of andermans) kinderen.

Neem een vierdeursauto

Ben je moeder van jonge kinderen? Maak het jezelf gemakkelijk. Neem een vierdeursauto. Of vijfdeurs. Of zesdeurs. In ieder geval één waarbij, mocht je allerliefste per direct verschoont moeten worden, je je auto transformeert naar een omkleedkussen en commode in één. Scheelt je een hoop tijd, frustratie en spierpijn. Daarnaast is een minimale-vierdeurs enorm handig als ze op de achterbank zitten en jij een luiertas, boodschappentas en je zakelijke tas kwijt wilt en ook nog snel je huissleutels wenst te kunnen vinden. 

Doe je mooiste hakken in je kofferbak

Weer die auto. Maar goed die brengt mij nu eenmaal van huis, naar de opvang naar de klant en vice versa. Sinds ik officieel mompreneur ben geworden heb ik in mijn kofferbak mijn mooie hakken liggen. Grote voordeel is dat ze thuis niet gedragen kunnen worden door dochterlief én dat ik altijd weet dat ik zakelijke schoenen mee heb… (ja echt waar). Maak het jezelf makkelijk. Ook al zijn dingen niet standaard… soms moet je je creativiteit gewoon lekker laten gaan. En oh ja, vergeet onderweg niet te genieten van het moederschap én het ondernemerschap!

So. Mompreneur worden?

Wil je meer weten van deze mooie doch uitdagende lifestyle? Neem gerust eens vrijblijvend contact op. Ik help je graag.

Skills & Self = Success! Speciaal voor Mompreneurs!

Protected by CleanTalk Anti-Spam