25 AI prompts voor Social Media Managers

Large Language Models inzetten als Social Media Manager? Uiteraard! Je kunt slimmer Ć©n sneller werken door optimaal gebruik te maken van AI modellen zoals Claude, ChatGPT, Google Gemini en-/of Microsoft Co-Pilot. Lees (en gebruik :)) hier 25 handige prompts om meer uit AI te halen voor jouw marketing!

 

Social Media Strategie

1. “Ontwikkel een complete social media strategie voor [merk/product], gericht op [doelgroep] met als doel [specifiek doel].”
2. “Geef me een lijst van 10 innovatieve manieren om [product/dienst] te promoten op [social media platform].”
3. “CreĆ«er een jaarplanning voor social media content, rekening houdend met seizoenen, vakanties en belangrijke evenementen in de [specifieke] industrie.”
4. “Stel een crisis communicatieplan op voor potentiĆ«le PR-problemen op social media voor een [type] bedrijf.”
5. “Ontwerp een strategie om de betrokkenheid van volgers te vergroten op [social media platform] voor een [type] merk.”

 

Content Marketing

6. “Genereer 20 pakkende headlines voor posts over [onderwerp] die viral kunnen gaan op [social media platform].”
7. “Schrijf een reeks van 5 onderling verbonden posts die een verhaal vertellen over [merk/product].”
8. “CreĆ«er een maand aan dagelijkse posts voor [social media platform] rond het thema [specifiek thema].”
9. “Ontwikkel een script voor een 60-seconden video/reeel die [product/dienst] op een unieke manier presenteert.”
10. “Genereer 10 poll-ideeĆ«n om de interactie met volgers te verhogen en tegelijkertijd waardevolle inzichten te verzamelen.”

 

Social Media Analyse

11. “Analyseer de volgende set engagement metrics en geef aanbevelingen voor verbetering: [voeg metrics toe, dit kan via een printscreen].”
12. “Vergelijk de prestaties van deze twee META campagnes en leg uit waarom de ene beter presteerde: [campagne A] vs [campagne B].”
13. “Interpreteer deze [specifieke] trend in onze social media data en stel actiepunten voor om hierop in te spelen.”
14. “Geef een gedetailleerde breakdown van het beste tijdstip om te posten op [social media platform] voor [doelgroep], gebaseerd op deze dataset: [voeg data toe].”
15. “Analyseer het sentiment in deze reeks klantreacties en stel een strategie voor om negatief sentiment om te buigen: [voeg reacties toe].”

 

Influencer Marketing

16. “Identificeer 10 micro-influencers in de [specifieke] niche die goed zouden passen bij ons merk, gebaseerd op deze criteria: [voeg criteria toe].”
17. “Ontwikkel een outreach-bericht template voor influencers, gericht op samenwerking voor [specifieke campagne].”
18. “CreĆ«er een reeks van 5 unieke samenwerkingsideeĆ«n voor influencers om [product/dienst] te promoten.”
19. “Stel een ROI-berekening op voor een influencer campagne met de volgende parameters: [voeg parameters toe].”
20. “Schrijf een briefing document voor influencers die deelnemen aan onze [specifieke] campagne, inclusief do’s en don’ts.”

 

Community Management

21. “Genereer 15 engagerende vragen om de discussie in onze [product/dienst] LinkedIn/Instagram/Facebook-groep op gang te brengen.”
22. “Ontwikkel een reeks van 10 standaard, maar persoonlijk klinkende antwoorden op veelvoorkomende klantvragen op social media.”
23. “CreĆ«er een stappenplan om een negatieve discussie in onze community om te buigen naar een constructief gesprek.”
24. “Stel een wekelijks schema op voor community-building activiteiten, inclusief live sessies, Q&As en user-generated content prompts.”
25. “Ontwerp een loyalty programma voor onze meest actieve community leden, met als doel hun betrokkenheid verder te vergroten.”

 

Focus op jouw eigen creativiteit

Door deze 25 AI prompts slim in te zetten, kun je als Social Media Manager je meer richten op taken die meer van jouw eigen creativiteit vergen. Experimenteer zelf met deze prompts (en het type Taalmodel; dit kan ook nog verschillen), pas ze aan naar jouw specifieke behoeften en doe er je voordeel mee.

 

So! Meer leren over het gericht inzetten van AI tools?

So-MC geeft trainingen en workshops op locatie. Neem contact op voor de mogelijkheden, we helpen je graag.

 

Protected by CleanTalk Anti-Spam